Strach vede k hněvu, hněv k nenávisti, nenávist vede k utrpení...Strach je cesta k Temné straně...

Otázka jablečného moštu

3. března 2014 v 17:33 | Moje maličkost |  Téma týdne
Hodně lidí asi bude psát o tzv. "Tabu". Jenže tabu není něco o čem se nemluví-je to něco, o čem se mluvit nemá, tudíž se o tom mluví takřka neustále ale všichni zůčastnění se cítí blbě. Přemýšlela jsem nad tím, o čem se OPRAVDU nemluví. Třeba nikdy jsem neslyšela mluvit nikoho o Globálním ochlazování jablečného moštu (Neexistuje nic hnusnějšího, než teplý jablečný mošt.............a teplý pivo). Přitom je to vcelku zajímavé téma, i když přiznávám-vymyslela jsem ho před necelou minutou. Zkuste si to představit: Jak ochladit jablečný mošt například v Africe? Asi docela těžko, řekla bych, že stejně těžko, jako ten jablečnej mošt získat. Dejme tomu, ale, že v Africe je jablečný mošt. Tak jak ho ochladit? V ledničce. Jak uvést ledničku do chodu bez pomocí elektřiny? Hmm. Ledaže by nějaký domorodec šlapal na kole a vyráběl tím elektrický proud. (Berme v úvahu tu zaostalejší část afriky, v Johanessburgu předpokládám mají ledničky). Tímto jsme vyřídili Afriku. Jak ochladit jablečný mošt na Aljašce, Sibiři a Antarktidě řešit nebudeme, tam je to zcela jasné-strčíme lahev do nejbližší kupy sněhu. Což mě přivádí na myšlenku-jak k sakru ten jablečnej mošt získat? Těžko půjdete na procházce po Sibiři a cestou si natrháte jablka do košíku. jedna možnost by tu byla, ale na tu se váže další otázka? Jak na Sibiři(Aljašce, Antarktidě) najít Dvanáct měsíčků? A ještě je donutit v tom mrazu něco dělat. Fajn, takže ani v těchto mrazivých končinách není jednoduché ochladit jablečný mošt. Tropy-nelze ochladit z nedostatku ledniček, polární kraje-vyloučeno z důvodu nedostatku jablečného moštu. Zbývá mírný pás a subtropy. Mírný pás, tam je to jednoduché: Nasbíráme jablka, uděláme mošt, dáme do ledničky, počkáme chilku a posléze frajersky popíjíme. V subtropech to je malinko složitější, páč se ani tam jablka moc nepěstují, ale pořád je větší pravděpodobnost růstu, než v páse polárním. A ochlazováním to taky není tak zoufalé, jako tomu bylo v případě tropů. Jako výsledek tohoto krátkého zkoumání jsme došli k závěru, že chlazený jablečný mošt si může vychutnat jen obyvatel mírného a subtropického pásu, ostatní ostrouhají. Možná že toto téma budou lidé probírat více až po uveřejnění mého "supervtipného" článku, ale do té doby bude zapadat do kategorie témat o kteréých se nemluví. Nebo jste někdy s někým řešili, jak ochladit v Africe, či Aljašce jablečný mošt?
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 RaTTvs RaTTvs | Web | 3. března 2014 v 21:53 | Reagovat

Zajímavé téma. O tom by se určitě mělo mluvit více! :D

2 Terezka Terezka | E-mail | Web | 20. března 2014 v 19:55 | Reagovat

Pěkné. Budu na tvůj blog chodit častěji. :)

3 Feelingroovy Feelingroovy | E-mail | Web | 21. března 2014 v 21:13 | Reagovat

[2]: Díky za pochvalu :D Vážím si toho. I ty máš moc hezký blog ;)

4 eazi eazi | Web | 2. června 2014 v 13:49 | Reagovat

Myslím, že je veliká škoda,že se tématu Jablečného moštu nevěnuje více času! :D  :D
Parádní nápad, skvělý článek! :-)
PS: Díky za tvůj komentář na mém blogu, potěšil. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama